Юриспруденция

Решено

Спадщина - вопрос №2062234

Доброго дня! Я з мамою і братом живемо у хаті яка належить маминому свекру.Мій тато помер у 2005році, а мамина свекруха у 2013 році.Свекор помер цього року у червні.Він перед смертю написав заповіт на 1\2 хати на свою дружину і дочку яка проживає у окремій 3-х кімнатній квартирі.Мамина свекруха написала перед смертю заповіт на користь моєї мами, проте її заповіт складений раніше діда.Мама доглядала лежачих свекра з 2012 року і свекруху з 2007року.В сільській раді хата поділена на 2 номера, одна з яких належить діду а друга тату.Хата не приватизована.Чи можливо оспорити дідовий заповіт і відсудити другу половину хати?

август 1, 2016 г.

  • Всего ответов: 1

  • Фурманский Антон  - аватарка

    Фурманский Антон

    17-й в Юриспруденции

    Доброго дня, Наташа! Прийміть співчуття по втраті рідних. 
    Ваша ситуація потребує конкретизації щодо того, чи прописані Ви з мамою у хаті? Якщо так, тоді Ви і мама, як мешканці цього будинку та особи, що проживають у ньому розпочинайте процес її приватизації повністю на себе, або ж по поділених номерах по половині на кожну.
    Справа у тому, що якщо ця хата не була приватизована, то вона до сих пір перебуває у власності громади — тобто сільської ради, а тому будь-які заповіти чи дарственні — не дійсні, поскільки вони розпоряджаються не власним майном. З таким успіхом я можу Вам подарувати, чи заповісти Луну, геть на бумазі напишу.
    При цьому, мені не зрозуміло, яким чином були завірені заповіти і ким? Бо нотаріус не міг завірити цього документу не перевіривши права власності. Якщо ж у Вас є нотаріальний заповіт, тоді Ваша хата приватизована, а Ви не знаєте про це.
    Будуть ще питання — звертайтесь до мене в чат, дам відповіді.  

    август 1, 2016 г.
    Ответ понравился автору
    Лучший ответ по мнению автора

Похожие вопросы