Дом, отдых, хобби

Цікавить питання. Коли і як можна звільнитись контрактнику ЗСУ у якого закінчився контракт більше року назад і він не виявив бажання продовжити службу. Спираючись на особливий період не - вопрос №1497915

демобілізовують. Як довго можуть не відпускати, адже мобілізованих, що прослужили рік уже звільнили?

май 21, 2015 г.

  • Всего ответов: 1

  • Евгений Владимирович (г. Москва) - аватарка

    Евгений Владимирович (г. Москва)

    87-й в Психологии

    Відповідно до закону про військовий обов'язок при оголошенні загальної мобілізації військовий, у якого закінчився термін контракту, повідомляє командування військової частини про бажання або відмову укладати наступний контракт. У разі небажання продовжувати службу військового звільняють за встановленим порядком. Крім того, керівництво має ознайомити з графіком демобілізації кожного контрактника. Крім того, в законі зазначено, що в особливий період дію контракту подовжують понад установлений строк, але теж до оголошення демобілізації. У цей період військових згодом можуть мобілізувати як військовозобов'язаних.
    «У зв'язку з цією ситуацією я звернулася в Міноборони, а військовослужбовцям потрібно бути більш активними — дзвонити на гарячі лінії відомства і фіксувати факти порушень», — сказала адвокат Ірина Дідківська.
    Олег, я думаю, Ви розумiєте, що Україна не була готова до таких подiй. Закон про продовження служби пiд час особливого стану є. Але самого стану у країнi немає. На цей час, я теж так вважаю, що найпiдходящим варiантом вирiшення цього питання є звернення до експертiв, якi проiнформованi вищим командуванням по гарячим лiнiям.
                                                                                                    Всього найкращого!

    май 22, 2015 г.

Похожие вопросы

Решено

Какое место в театре лучше выбрать?

Вопрос задан анонимно июнь 15, 2011 г.

Дом, отдых, хобби

Решено

как в телефоне samsung s5292 сделать основной сброс

апрель 9, 2014 г.

Дом, отдых, хобби